Leg med elementerne

Nobelis

Naturprojekter og landscaping

LÆSKUR

 

Vores erfaring er at der er problemer med at slippe af med røgen i almindelige bålhuse. Vi har derfor valgt at bygge vores bålhuse som læskure omkring et bål. Det gør vi så i forskellige størrelser og med forskellige tagløsninger.

 

De her viste er et lille, velegnet til 8- 12 børn, og et stort velegnet til 25-30 børn. Tagene her er med klinklagte kalmarplanker, vi bygger dem også med kalmarplanker med tagkrydsfiner og tagpap. Den første løsning er den billigste, den kræver dog at man overfladebehandler taget hver 2. til 3. år. Rent tømmer som tag er heller ikke 100% tæt.

 

Læskurene er opbygget på stolper af rubiniatømmer med øvrigt tømmer i douglasgran. Græs eller jord er velegnet som støddæmpende faldunderlag.

SHELTER

 

Shelteret er bygget i douglasplanker opstillet på punktfundamenter i rubinia.

 

Vi bygger sheltere i flere forskellige størrelser.

TROLDKÆLLINGBROEN

 

Troldkællingebroen er bygget i skovene ved Vallø Slot for Stevns Kommune.

 

Højden over vandspejlet er ca. 3 m.

 

Troldkællingebroen er bygget i rubiniastammer, brodækket er i kernetræ eg, tovværk er wireforstærket kunsstofreb.

MADPAKKEHUS

 

Madpakkehuset er opstillet ved Øhavsstien på Sydfyn. Læg specielt mærke til indretningen med siddetrapper. Vi kan bestemt anbefale en tur til Egebjerg hvor Madpakkehuset er opstillet ved et storslået udsigtspunkt.

BOARDWALK

 

Plankebro omkring Hulemosesøen i Nyråd ved Vordingborg. Den skulle være velegnet til handikappede og gangbesværede så de også kan komme ud i naturen.

De veldefinerede linjer og de solide materialer arbejder på smukkeste vis sammen med træer, buske, siv og sø. Plankebroen er opstillet på rubiniastammer rammet ned i søbredden. Øvrige materialer er douglasgran/lærk.

NATURPROJEKTER OG LANDSCAPING

Generelt

Da vi arbejder med design i naturlook, er der efterhånden kommet flere projekter ind over hvor vi arbejder i og med naturen. Det er en spændende afveksling, og dejligt at komme ud i naturen og arbejde.

STEVNS KLINT

 

Da Stevns Kommune i 2013 skulle have besøg fra Verdens Naturarvsstyrelse blev vi hyret til at bygge en sti som kunne føre besøgende forbi de mere spektakulære steder.

 

Stien skulle være diskret og vi kom frem til at stien skulle udføres i klintens egne materialer.

 

Billederne viser resultatet, en sti som ser naturlig ud. En af vores smukkeste arbejdspladser til dato.

 

Som bekendt blev Stevns Klint indskrevet i "UNESCO World Heritage List of natural properties" i 2014

Nobelis  •  Kontakt pr. tel.: + 45 26 75 55 04  • Mail: mail @ nobelis.dk